HTML

Ügyfélszolgák

2 banki alakalmazott nézetei a világról, ügyfélkezelésről, világvégéről...akarom mondani világválságról

Friss topikok

Linkblog

2009.10.28. 18:56 Törcsi:Got_som'_weed?

Mi a magyar? 2.0

Címkék: cigány kádár népe kulturális válság maúnika saú

Ha az ember nyitott szemmel jár, sok nemzeti sajátosságunkat felfedezheti. Büszkeség tölt el, ha a magyar himnuszt hallod egy sporteseménykor? Helyes, ez az egészséges nemzettudat! Ugyanakkor érdekes a kérdés, szabad-e a nemzettudat mögé burkolózni? Mi fér bele az egészséges nacionalizmusba?

Szólj hozzá!

2009.10.13. 08:57 Törcsi:Got_som'_weed?

Mi a magyar?

Címkék: politika társadalom elit kapitalizmus fogyasztói társadalom nyugdíjas kádár népe egotripp kulturális válság kormány válság orcsány fertor

Egy érdekes cikk van a hvg.hu-n a fiatalokról. A válaszolók legtöbbje késznek mutatkozott, hogy végleg elhagyja az országot. Megdöbbentő volt, hogy milyen sokan voltak, akik nem tudnak mit kezdeni a „hazaszeretet” fogalmával, ergo annak semmiféle visszatartó ereje nincs számukra.

Szólj hozzá!

2009.10.11. 11:50 Törcsi:Got_som'_weed?

Sufnitunning

Címkék: fogyasztói társadalom kádár népe irodai élet

Minap egy kedves ismerősömmel beszélgettünk a felújításokról. Eszembe is jutottak a saját szép emlékeim.

Szólj hozzá!

2009.09.27. 13:29 Törcsi:Got_som'_weed?

District 9

Címkék: film kapitalizmus sci fi

A hétköznapi taposómalomban az évek alatt el is felejtettem már, mekkora nagyok már a sci-fi filmek, könyvek. Olvasni se olvasok már csak szakirodalmat, meg tankönyvet, meg munkahelyi szarokat. Napi 120 emailem van, és 40-et írok, blogokat olvasok, meg indexet, meg HVG-t (reggelente 10 percben :) ).

A posztmodern ember felszínes és nem tudja semmi lekötni tartósan. Listát írhatnék azzal a címmel, h "filmek, amiken elaludtam 15 perc után / az első reklám alatt". De lehetne egy másik is: könyvek, amiket félbehagytam.

Rég nem érzett lelkesedés töltött el, amikor a héten olvastam az index "District 9" kritikáit. Tetszett, h ott is ugyanazt a gyermeki lelkesedést érzem, amit én vettem fel. Talán utoljára 2002-ben volt olyan, h szombat reggel felkeltem 7-kor, h a rajzfilmsávban megnézzem egy régi kedvenc, a Starship Troopers rajzfilmverzióját.

Rá is beszéltem a feleségemet, h nézzük meg. Kicsit furcsán nézett rám, mert ritkán van olyan, h én mennék moziba. Látszott rajta, tart tőle, h egy ilyesztő horrorra, vagy egy agresszív akciófilmre viszem. Ellenállást persze nem tanúsított, mert akkor egyrészt megverem :), másrészt én is láttam több Provance-i, meg toszkánai témájú filmet idén - önszántamon kívül...

Szólj hozzá!

2009.09.17. 18:58 Törcsi:Got_som'_weed?

a fiókvezetői munkámról

Címkék: bulvár elit fogyasztói társadalom kádár népe hülye ügyfél kulturális válság maúnika saú irodai élet rzsbet city

Elég rég nem írtunk már Ügyfélszolga kollégával. Sok minden történt. Csak a legérdekesebbeket összefoglalnám.

Számomra igen érdekes kihívás, hogy már ügyfélszolga-hajcsár lettem. Van két kis kirendeltségem Dél-Pesten. Egy Pesterzsébeten, egy Pestszentlőrincen.

1 komment

2009.05.22. 05:44 hami

historia est magistra vitae I.

Címkék: történelem chile szlovák pinochet argentina perón keynesizmus neoliberális gazdpol

Elkezdtem az eredeti blogomon egy cikksorozatot Chile és Argentina fejlődésének különbségeiről, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a két ország fejlődésének különbségei kapcsán utaljak a szlovák és magyar fejlődés különbségeire. De, ahogy írtam a postokat, további párhuzamokat, és megfontolandó tanulságat fedeztem fel. A kövektező rész csak pár hét múlva fog megjelenni, amelyben a Pinochet rezsimről lesz szó, leginkább ez ihlette ezt az írásomat.

Szólj hozzá!

2009.04.02. 21:22 Ügyfélszolga

Fő a táv

Címkék: kapitalizmus fogyasztói társadalom hülye ügyfél főtáv közüzem

A következő kis irományban egy másik szolgáltatóval történő viaskodással kapcsolatos"élményeimet" osztom meg Veletek: A történet leírása, magyarázata helyett, inkább a Főtávnak, a FőtávKomfortnak és Díjbeszedő Rtnek, DHKnak ( Díj Hátralék Kezelő Rt ) elküldött levelet másolnám be. Elég részletesen leírtam a panaszlevelemben a történteket. Íme:

Szólj hozzá!

2009.04.02. 13:25 Ügyfélszolga

UPC: Part Two

Címkék: upc kapitalizmus fogyasztói társadalom hülye ügyfél közüzem

 

Szóval; a még folyamatban lévő, lezáratlan „ügyem” a UPCvel…
A történet 2008 nyarán kezdődött, még szüleimmel laktam. Egyik hétköznap anyámtól kaptam egy sms-t, hogy ha tudom, hívjam fel, sos. Dolgoztam, de a következő szünetemben azonnal hívtam . Ő egy kicsit túl reagálta a dolgot, és nem kevés aggodalommal a gangjában közölte, hogy kaptam egy levelet a Justicia behajtó cégtől.
 

Szólj hozzá!

2009.04.01. 23:05 Ügyfélszolga

Total Attack against KÖZüzem – Part one

Címkék: upc fogyasztói társadalom hülye ügyfél közüzem

Mint a címből már sejthető a különböző, magukat közüzemi szolgáltatónak hívó, kizsákmányoló, dilettáns emberek gyülekezetéből álló RT-kről, Zrtkről lesz szó a következő néhány sorban. Manapság nagy divat a különböző mozgalmak elindítása…Ha egy cigány gyerek megver egy magyart, mozgalom indul a cigányok ellen, ha Fletó mond valamit, máris indul egy mozgalom ellene, ha a Hősök terén egy galamb leszarja valamelyik szobrot, rögtön kivonul az utcára néhány ogre…Méghozzá olyan gyorsasággal, hogy azt hihetnénk, hogy biztos a Szépművészeti Múzeumból jöttek…De aztán végignézve az arcokat, az intelligens tekinteteteket, rögtön rájövünk, hogy nem. (és nem azért nem, mert már annyiszor látták a kiállításokat, vagy mert egyáltalán tudnának olvasni, neeem) Szóval indítanék egy mozgalmat a szolgáltatók ellen, akik próbálják kizsákmányolni a szerencsétlenebbnél szerencsétlenebb embereket. Engem is próbáltak megrövidíteni nem egy –két forinttal, és bár lehet, hogy bizonyos szempontból én is szerencsétlen vagyok, de én amennyire lehet, küzdök ellenük. És szerencsétlenségükre, erre a küzdelemre ugyanannyi időm és energiám van, mint a szabálytalanul parkoló és a bejelentésemet nem kellő tisztelettel meghallgató rendőrök bepanaszolására. Tehát van….

Szólj hozzá!

2009.04.01. 00:24 Törcsi:Got_som'_weed?

Miért nincs értelme a szombati munkanapoknak?

Címkék: fogyasztói társadalom nyugdíjas hülye ügyfél maúnika saú irodai élet call center sztorik

Március 28 szombaton a villamos felé sétálva ismét konstatáltam, hogy a szombati munkanapok eredeti funkciójukat – a hosszú hétvégék miatti termeléskiesés kompenzálása – nem érik el. Az Üllői út egy laza szabad szombat délelőtt állapotát mutatta.

Azt szokták mondani, hogy azért fontos, hogy pótoljuk a kieső termelést, mert különben a nagyobb cégek akár százmilliós, a nemzetgazdaság akár milliárdos kárát okoznák.

2 komment

2009.03.31. 21:22 Törcsi:Got_som'_weed?

conspiration? theory?

Címkék: politika válság fletó politikai kormány válság orcsány fertor

2009. március 10. Gyurcsány Medvegyevvel tárgyal Moszkvában. Állításuk szerint a Déli Áramlatról.

2009. mácius 19. Gyurcsány Ferenc coming out-ol Klára asszonynak (Katus és Piroska már rábólintott)

2009. március 21. Gyurcsány bejelenti távozását az MSZMP x. kongresszusán.

2009. március 30. A MOL 21,22%-os részvényese az egzotikus nevű Szurgutnyeftegaz.

WTF? Melyik az ok, melyik az okozat? Mi motiválta az OMV-t? Mi motiválta a Szurgutnyeftegaz-t? Mi köze az egészhez Gyurcsánynak? Miről esett még szó Medvegyevvel? Mi köze az egészhez GYF lemondásának?

Szólj hozzá!

2009.03.26. 17:42 Törcsi:Got_som'_weed?

idióta szóvicc

Címkék: celeb elit kulturális válság

Bár Fridi elgondolkodtatott, amikor megkaptam a "meleg" subject-tel a mailt, meg Torgyi apánkban is megláttam a látens feminim pillangót, de aztán beütött:

1 komment

2009.03.26. 17:20 Törcsi:Got_som'_weed?

Az optimális miniszterelnök-jelölt

Címkék: politika válság elit fletó ov kormány válság orcsány fertor

Miután nem kerestek meg, pedig deklarált programomat 1 óra alatt összerakom (a) verzió: adócsökkentés; b) verzió: 5000 M HUF-ért átadom a hatalmat bárkinek, persze lemondó nyilatkozatomat már egy olyan trópusi szigetről küldöm, akivel nincs kiadatási egyezményünk :) ), ezért szeretném felhívni a figyelmet a triviális és kézenfekvő nemzeti egységet teremtő megoldásra.

Legyen konstruktív bizalmatlansági indítvány, ahol Fletó offol és megjelöli utódként OV-t!

Szólj hozzá!

2009.03.26. 12:21 Ügyfélszolga

bankok vs. válság 2

Címkék: válság fogyasztói társadalom párhuzamok maúnika saú

Korábbi írásomban már említettem, hogy felfedem a válság kialakulásának valódi okozóit….

Ezen gondolatmenetemet egy Ügyfél rikácsolása és akadékoskodása indította el (ennek részleteit korábban már leírtam). Miután a média folyamatosan a Bankokat teszi felelőssé a gazdaságban bekövetkezett negatív irányú változásokért, és erre valamelyest rásegít a politika is a különböző tervezetekkel, amik egy jelentős része fatális marhaság, csakis a hangulatkeltésre szolgál.

4 komment

2009.03.26. 09:34 Törcsi:Got_som'_weed?

re: rendőri hozzáállás

Címkék: társadalom kapitalizmus fogyasztói társadalom párhuzamok egotripp kulturális válság

Nyomjad Ügyfélszolga, baszki!

Én egy lakótelep kellős közepén található körforgalom + 4 zebra mellett lakok. Az erkélyről fogom filmezni a
1) balra indexelőket
2) körforgalomban tolatókat
3) zebránál gyalogossal előzékenykedőket

és menni fog a sok névtelen feljelentés.

Bazmeg, nem vagyok radikális, de az öreg picsa suzukival, aki 10-zel mer bemenni a körforgalomba, annak már igazán nem kellene satuznia, h a gyalogost elengedje a körforgalom előtti zebrán. S ami a poén, utána még ő üvöltözik velem, hogy a járda nem az enyém!

Idióta fasz autósoknak mondom: civilizált országokban a zebra értelmezése: ez a járda azon része, ahol megengedett autóval átmenni. Indoklás: a gyaloglás természetes emberi tevékenység, az autózás nem az. És nem az úttest azon része, ahol lehet gyalogosnak is mennie. Ezt a paradigmaváltást lenne jó felfogni. Menj ki művelődni Hollandiába! Sőt, menj ki Dubaiba, és nézd meg a 3. világ válogatott Schumachereit... ha nem tetszik, gázolj gyalogost Olaszliszkán!

8 komment

2009.03.25. 22:49 Ügyfélszolga

rendőri hozzállás

Pár hónapja költöztem a IV. kerületi Erzsébet utcába, ahol rendszeresen a következő szabálysértéssel talákozom:

A házunk( háztömb ) mellett van egy két sávos út a belváros felé.Egy igen forgalmas útról van szó, hiszen egy lakótelep terül el mellette, buszok járnak arra, és nem igazán van másik, amely a festői Rózsa utcai paneltömbből a XIII. kerületbe vezetne. Már korábban is feltűnt, de igazán bosszantani csak most kezdett a dolog, hogy néhány kevésbé szocializálódott paraszt az autójával az egyik sávot igénybe veszi éjszakára, parkolási célra.

3 komment

2009.03.25. 16:42 Törcsi:Got_som'_weed?

Re: bankok vs. válság

Címkék: bulvár kapitalizmus fletó fogyasztói társadalom maúnika saú

Ügyfélszolga sztoriának az a tök gáz tanulsága, h pont az az üf nem látja be, wtf, amelyik elvileg szakértő.

Refinanszírozási kamat = referenciakamat (benchmark, kockázatmentes befektetés kamatja, itt: CHF libor) + kockázati felár. Kockázati felár összetevői: ágazati kockázat (jelzáloghitelezés, bank) + országkockázat. Hát kéremszépen, ezért ilyen drága a hitel Magyarországon. Tessék reklamálni Fletónál, meg Viktornál! Esetleg a zöld spanomnál (Greenspan, muhaha).

Szólj hozzá!

2009.03.25. 10:47 Ügyfélszolga

Bankok vs. válság

 

A gazdasági válság és annak hatásai nagyon sok embert érintenek szerte a világban…Magyarországon elsősorban a devizahitellel rendelkezőket izgatja ez a téma…
A médiának hála egyik napról a másikra mindenki gazdasági szakértő lett, mindenki a válsággal magyaráz mindent…Kezdve a romló bűnözési statisztikáktól, a globális felmelegedés gyorsulásáig. Ezek után talán nem meglepő, hogy hazánkban a bankok, melyek igen szép nyereséget termelnek ki a válság ellenére, visszatartják a prémiumokat, megszorításokat vezetnek be, és létszámot építenek le. Példaképpen az ország második legnagyobb bankjánál úgy számolnak, hogy amennyiben a tervezett nyereségtől elmaradnak, a különbözet veszteség…Hiába termelt a bank 2008-ban 18 md nyereséget, nincsen bónusz, sorozatos elbocsátások vannak…Mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy több éve a céget szolgáló, jó teljesítményt nyújtó ember elküldése esetén, egy munkaügyi perben ez az indok megállná e a helyét ( - Ugyanis indoklás nélkül nem küldhető el senki a próbaidő letelte után )
 
Mindenesetre ez most egy adu a cégek kezében, amivel vissza is élnek…
 
A következő történet pár hete játszódott le:
 
Ügyfélnek CHF alapú jelzáloghitele volt. Pont kamatfordulóhoz ért, amikor a Bank emelte a hitel kamatát. ( 2008 decemberében járunk ) Ügyfél viszonylag jól értesült volt, ismerte a piaci körülményeket, gazdasági helyzetet…A kamat emelés előtt pár nappal a svájci jegybank csökkentette az alapkamatát, ergo normál körülmények között a bankoknak is csökkenteniük kellene az adott devizahitelekre jellemző kamatot. Mi ezt követően emeltük. Hölgy felháborodva várta a magyarázatot a kamatemelésre. Az egy másik kérdés, hogy a svájci jegybank döntése nyomán sem lett olcsóbb a CHF, de ezt a roppant bonyolult gazdasági összefüggést már nem volt képes felfogni az ügyfél. A kolleginám, akinél járt, próbálta megmagyarázni/megértetni az ügyféllel, de nem sikerült..Végül egy panaszbejelentés lett a vége, melyben hivatalos állásfoglalást kért. Mivel nem fogadott el semmilyen választ, és folyamatosan azt hajtogatta, hogy a bankok a felelősek a válságért és még ezt is az ügyfelekkel fizettetik meg, arra jutottam, hogy a következő válasz lett volna a legkézenfekvőbb: Kedves Hölgyem! Valóban logikátlan, hogy a svájci alapkamat csökkentése után emeljük a kamatot, és valóban a bankok tehetnek az egész válságért, és nyilvánvalóan ezt az Ügyféllel fizettetik meg. A legszebb az, hogy ezt megtehetik. Ezt aláírta, elfogadta. Valóban felesleges a válsággal indokolni ezeket az intézkedéseket..Pusztán nyereségvágyból, a profit növelése érdekében drágítjuk a hitelt, emeljük a különböző díjakat,stb…És ha nem tetszik….Rengeteg bank van Magyarországon…
 
Ezt kell megértenie mindenkinek, hogy a bank azt csinál, amit akar (kis túlzással persze), törvényi kötelezettségeinek eleget téve…Bankot választ az ember. Ez nem egy közüzemi szolgáltató, ahol van egy és ha kell, ha nem, nincsen más. Ha nem tetszik valakinek egy bank politikája, menjen máshova. Ma már nemcsak az OTP van, minden utcasarkon más-más pénzintézet képviseletét találjuk.
 
Visszakanyarodva a történethez; az Ügyfél azon megjegyzése, hogy a bankok tehetnek a gazdasági válságért, elgondolkodtatott…A következő irományban az erről alkotott véleményemet fejteném ki, kibontva azon álláspontomat, hogy kikre vezethető vissza a hanyatlás…..

1 komment

2009.03.24. 15:39 Törcsi:Got_som'_weed?

A kajarendelés 2

Címkék: betegségek fogyasztói társadalom irodai élet

Na mára sokat fordult a világ. Junk work, junk life, junk food. Laci bácsi konyhája, Norbi konyhája, meg ilyen műanyagtálcás szarokat rendelünk.

Nekem az a stratégiám, hogy napi átlag 550 Ft alatt tartsam a rendeléseimet. Hát ez egy extrémsportnak betudható.

Szólj hozzá!

2009.03.24. 15:37 Törcsi:Got_som'_weed?

A kajarendelés

Címkék: kapitalizmus fogyasztói társadalom egotripp kulturális válság irodai élet

Amikor iskolába jártam, két opció létezett a hétközbeni, napközbeni étkezésre. Vagy anyukám csomagolt elemózsiát, vagy a kései ’80-as évek menzaétkeztetésének áldozataként tengődtem. Persze ez nem feltétlenül csak a klasszikus csíktésztával bolondított sárgaleves sztenderdet jelentette, meg a húsfélék teljes életciklusát (Hétfő: natúr-szelet => Kedd: rántott hús => Szerda: brassói => Csütörtök: pástétom => Péntek: szalmonellózis), hanem olyan remekműveket is, mint pl. a csokis csiga, amit délutánonként szolgáltak fel és ezért egyszer egy évig napközis voltam.

Szólj hozzá!

2009.03.23. 16:36 Törcsi:Got_som'_weed?

celebfigyelőnk jelenti - Exkluzív hírek a kormányváltással kapcsolatban

Címkék: politika celeb bulvár válság elit fletó politikai összeomlás

Pozor! Pozor!

Pénteken, celebfigyelőnk lekapta a PM-et! A kormányfő a budapesti Kiskakukk étterembe tért be feleségével, Dobrev Klárával. Az étteremben alig 15 vendég ebédelt, amikor két fekete autó fékezett az utcán, és két testőr, majd a politikus és a felesége léptek be.


Gyurcsányék egy félreeső asztalnál foglaltak helyet, levest (lebbencs) és főételt (rántott hús, túrós csuszával)fogyasztottak.

Alig 25 percet tartózkodott a pár a vendéglőben, ám valószínűleg fontos témáról volt szó, mert Dobrev Klára komoly arckifejezéssel figyelt férje mondandójára.
 

Szemfüles kollégánkat a Blikk 10 000 fabatkával jutalmazta!

Amit nem hoztunk a Blikk tudomására, hogy Pincér Pityu barátunk telójával a beszélgetést is rögzítette. Íme az újabb öszödi nyelvemlék kivonata:

Szólj hozzá!

2009.03.23. 15:07 Törcsi:Got_som'_weed?

Mese a mozgóbérről

Címkék: mese társadalom kapitalizmus rabszolga maúnika saú mozgóbér eem

Mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus közt? A kommunizmusban lehetett a munkahelyen inni!

Kedves multicégnél íróasztal mellett idomított munkát végző sorstársaim! Bizonyára Ti is hallottatok már az úgynevezett mozgóbérről. A mozgóbér a modern stratégiai emberi erőforrás menedzsment egyik legdivatosabb motivátora. Erről szól ez a kis modern mese.

Szólj hozzá!

2009.03.20. 21:47 Törcsi:Got_som'_weed?

és akkor az előbb megismert ferfal tanácsai

Címkék: válság összeomlás párhuzamok

itten kérem arról van szó, hogyan készüljünk fel arra, amikor a SHTF

(Shit Hits The Fan - A pillanat, amint a szar a ventillátorlapátnak csapódik – és mindenki kap belőle)

Lehet, h paranoiás vagyok, de Argentína egy viszonylag jómódú, erős középosztályú országból küzdötte le magát a 3. világba (képzeljük el, h 2 év alatt Albánia szintjére zuhanunk, végülis mi akadályozna meg?). Persze nem volt EU tag. De hát az EU alapszerződései és szabályzatai tartalmaznak olyan előírásokat, illetve kerülhetnek beléjük még szigorúbb olyan szabályok is, amiket, ha vmely tagállam nem tart be (akár önhibáján kívül), hamar kívül találhatja magát a kapun...

2 komment

2009.03.20. 20:40 Törcsi:Got_som'_weed?

na és egy kis témábavágó

Címkék: válság összeomlás párhuzamok

megrázó összeállítás az argentín pénzügyi-gazdasági összeomlásról

hasznos tanácsok: pl elemlámpáról, elemekről, elemtöltőkről, áramfejlesztőről, palackos vízről, üzemanyagról, élelemről, üzemanyaggal működő főzőeszközről, fegyverről, lőszerről, golyóálló mellényről, bevédhető lakhelyről, összefogó szomszédságról...

Szólj hozzá!

2009.03.20. 19:43 Törcsi:Got_som'_weed?

elvtárs

Címkék: testvérblog

hungaryisdead.blog.hu

Szólj hozzá!