HTML

Ügyfélszolgák

2 banki alakalmazott nézetei a világról, ügyfélkezelésről, világvégéről...akarom mondani világválságról

Friss topikok

Linkblog

2009.03.11. 13:25 Ügyfélszolga

Rokinyugger

Címkék: politika válság elit nyugdíj politikai nyugdíjas

Nekem nincs gondom az idősekkel!

Végül is csak egy olyan rétegről van szó, akik a legnagyobb szavazóerőként nagyban hozzájárulnak az ország jelen helyzetéhez. Persze nem vagyok ennyire anyagias, nem irigylem én a befizetett adómat, hiszen mi másra fordítanám? eldrogoznám, elinnám... nem irigykedek: mindenki megérdemli a nyugodt és méltó nyugdíjas éveket, aki ezért megdolgozott!

Bár a mostani nyugdíjas réteg egy elég meghatározó hányada a szocializmus negyven évében nem csinált semmit (lásd kapun belüli munkanélküliség fogalmát, stb.). Többek közt sajnos elég gyereket sem hoztak össze, s ennek ismertek a demográgiai-munkaerőpiaci következményei. (Hozzáteszem, elég érdekes paradoxon, amikor egyfelől az okostojások az alacsony foglalkoztatottságunkról beszélnek, másrészt meg a hiányzó emberi-erőforrás utánpótlásunkról. No mindegy, én nem rontom el a stratégiai gondolkodásukat a destruktivizmusommal.)

Ja, akik 45 után újraépítették az országot, javarészt már nem élnek, tehát ezt sem igazán tudom elfogadni, ha azzal érvelünk, miért érdemel tiszteletet egy 1950-ben született nyugdíjas. (Tudományosabban: a nyugdíjas réteg meghatározó többsége még nem élt, vagy nem volt keresőképes korú 1945-1950-ben.)

Ettől függetlenül tisztelni kell az öregeket élettapasztalatuk miatt - ez a tisztelet egy idős az emberiséggel: aki megért egy kort, azt tisztelték, mivel csak az élte túl a születéskor várható 25 éves élettartamot, akinek volt tisztelni való tulajdonsága, kompetenciája.

Mondjuk mai világunkban a magas életkor már nem azon múlik, megérdemled-e azt egyátalán...

Aztán a nyugdíjasok tudása sem tisztelhető már rohanó világunkban, mivel az meghaladottnak, elavultnak minősül, tehát ez sem (nem ez) a hosszú életük kulcsa, miért is tisztelnénk a hosszú életet?

Ettől még lehet tisztelni az öregeket, mivel olyan értékeket hordoznak, ami a tiszteletre méltóvá teszi őket: megfontolttá, nyugodttá, családcentrikussá, bölccsé tesz az életkor, kiforrott, egészséges személyiség, aki jó példát mutathat a fiataloknak, stb...

Szállj csak fel napközben a BKV-ra, vagy menj el reggel 10-kor az ABC-be, meg menj ki a Széchenyi fürdőbe, stb. és meglátod milyen nyugis, megfontolt, bölcs öregeink vannak!

Tiszteld azt, aki felnevelt / felnevelte szüleidet!

Nézd csak meg például a középgenerációkat! Na, ők azok, akik a mai nyuggerek közt (no meg a Kádár-rendszerben) szocializálódtak! Hát nem tüneményesek?! Ott van például az országon a nyolcvanas évek közepe óta élősködő félművelt elitünk! Na ők reprezentálják legjobban a mai nyugger világszemléletet! No nem azért, mert ők maguk nem lennének egy szinttel magasabban (mondjuk a béka segge alatt helyett magában a béka seggében), de hát a mi kutyánk kölkei... No, hát ez az az elit, aki a mai napig megtartja a hatalmát Nyuggerországban.

Én persze azt is megértem, miért lettek ilyenek nyuggereink... csak 20 évvel a rendszerváltás és 10 évvel a munkaerőpiacra történő belépésem és szélmalomharcom után én bevallom:

mindezt leszarom!

 

Elegem van abból, h megértőnek kell lennem az adócsaló vállalkozóval, a nyugdíjassal, a cigánnyal, az orvossal, a köztisztviselővel, a pedagógussal, az őstermelővel, a hivatalnokkal, a postással, a mávossal, a bkv-ssal, a rendőrrel, a bűnözővel, a munkanélkülivel, ... (ide írd, ha tudsz még ilyet, biztos, h fogsz találni!), stb. szemben.

No de elég az általánosításból tudjuk, h vannak kivételek! Csak az a baj, h mindig a pozitív a kivétel és a negatív az általános...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfelszolgak.blog.hu/api/trackback/id/tr59995817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása