HTML

Ügyfélszolgák

2 banki alakalmazott nézetei a világról, ügyfélkezelésről, világvégéről...akarom mondani világválságról

Friss topikok

Linkblog

2009.10.13. 08:57 Törcsi:Got_som'_weed?

Mi a magyar?

Címkék: politika társadalom elit kapitalizmus fogyasztói társadalom nyugdíjas kádár népe egotripp kulturális válság kormány válság orcsány fertor

Egy érdekes cikk van a hvg.hu-n a fiatalokról. A válaszolók legtöbbje késznek mutatkozott, hogy végleg elhagyja az országot. Megdöbbentő volt, hogy milyen sokan voltak, akik nem tudnak mit kezdeni a „hazaszeretet” fogalmával, ergo annak semmiféle visszatartó ereje nincs számukra.

A hazaszeretet hiányára én is a minap ébredtem rá. Megfertőződtem a hideg ősszel beköszöntő melankóliával? Elkapott a korszellem H1N1-e? A munkahelyi stresszek kihatása? Biztos mindegyik benne van… Az egykor lángoló hazaszeretetem helye üres. 10 év kellett hozzá... Ijesztő érzés azt észrevenni, hogy "Bennetek" meg "Magamban" gondolkodom... Elkezdett komolyan foglalkoztatni a külföldi karrier és - ! - családalapítás gondolata.

Ugyanakkor még a hvg.hu tisztelt iskolázott és intelligens kommentelői közt is folyamatosan megtaláltam, azokat az okokat, amik miatt mennék.

1) Pesszimizmus - lehet, hogy jelen helyzetünkben bullshit, de jövőkép nélkül nincs ország... láttam a sok pakit Dubaiban, jelenleg még nem magasabb az átlag buszsofőr, eladó, stb. bére, de van jövőképük! Persze ők pont olyanok, akik a reménytelenség miatt elhagyták országukat :) no jó, nem a pesszimizmus a legnagyobb baj, de fontos, hogy legyen jövőképünk, mérjük fel az oda vezető utat, próbáljuk megtenni... 6-7 millió olyan embert látok, akik erre képtelenek, nem hajlandóak.

2) Mérjük fel az ország jövőképét, nézzük meg a realitásokat és csak utána tegyünk ezért a jövőképért. A két legnagyobb párt együttes 50%-os stabil tábora azt mutatja, az emberek nagy része nem tudja felmérni a realitásokat. A harmadik legnagyobb párt támogatóiról nem is beszélve. Önös érdek alapján megszavazzátok ugyanazt az elitet, meg azok mutáns szörnyszülöttjét!

3) Adózzunk, ne bűnözzünk, ne csaljunk, neveljünk gyerekeket. Hát, nem is írok ide semmit.

4) Keressük a konszenzust, legyünk együttműködőek, kerüljük az agressziót - az élet minden területén: iskolában, családban, közlekedésben, közértben, plázában. Aki járt olyan helyen, ahol sok magyar megfordul - ismerik a magyarokat - az tudja, hogy mi a vélemény rólatok: büdös parasztok vagytok.

5) "A főnököm a geci, csak xy a fizetésem, ezért nem csinálok semmit a munkahelyemen." Általában lusták, hőbörgősök vagytok. Csak a kifogások, mindenáron. Ez a mindenáron ugyanolyan ostobaság, mint az ellenkezője, a "kápóként" viselkedő magyar vezető.

6) Zámbó Jimmy, lakodalom, kihaénnem, beiszunk és hangoskodunk, rántott hús evés kanállal. Mondom, parasztok vagytok. Rájöttem a minap, hogy nincs magyar nemzet. Nincs összetartás, nincs közös kultúra (milyen kultúra?! amit a Hortobágyon mutatnak be Hansnak és Jürgennek?). Nincsenek közös célok, nincsenek hagyományok. Valentin nap? Shoppingolás karácsony előtt? Hétvége az IKEA-ban? Wellness-berúgás vidéken? Disznóölés - berúgással? Szüret? Romkocsma? Fesztiválok - no jó, vannak pozitívumok :) de egyik sem echte magyar. Közös múlt - na nézzünk csak bele egy tv-s vetélkedőbe, vagy tudományosabban megközelítve a kérdés: nézzünk meg érettségi-felvételi statisztikákat, kérdezzünk meg tanárokat, főiskolai-egyetemi tanárokat, hogy mi a véleményük az átlag magyar ismereteiről a közös történelemről. Ha nincs, kultúra, hagyomány, múlt, jövő, akkor hol a nemzet. Mi a magyar? Aki magyarul beszél. És akkor angol az, akinek angol az anyanyelve - pl. az északír katolikus?

7) Egyik kedvencem: a sok élősködő cigány tehet róla, meg a zsidók. Hát, ismerek zsidókat. Pl. egyet, aki öltönyös rabszolga. Meg egy másikat, aki 30 évesen nappali tagozatra jár. Vicces karakterek – olyanok, mint mi – de nem azok az igazi kizsákmányoló félék. Izrael tehet róla? Akinek olyan etnikai problémái vannak, amitől Ti tartotok? Akkor inkább jóba kéne velük lenni, meg tanulni tőlük, meg összefogni, nem? De nem, a zíkháj az fontosabb ennél…

8) A cigányokat sokat megpróbálják közgazdasági, vagy kriminalisztikai szempontból megközelíteni. A bűnözés sajnos valóban probléma, és eléggé felülreprezentáltak a cigány elkövetők – állítólag, nem tudjuk, mert sajnos nem lehet mérni… hiszen a jogaik. Basszus, hagyjátok őket harmadik világbeli szinten élni – mert Ti hagyjátok, ez nem kétséges – és jogokat adtok, meg önkormányzatot. A Dél-afrikai Köztársaság is „bantusztánokban” (kedves, mókás szó) adott autonómiát, meg jogokat a négereiknek. Cigánybűnözés meg nincs, csak szegénybűnözés: vannak olyan – gyakran nem csak önhibájukon kívül – alacsony jövedelmű és vagyonú néprétegek, akik gyakran szenvedélybetegek, alacsony szocializáltsági fokon állnak, mentális problémáik vannak és ezért igen agresszív egyedek is előfordulnak köztük. No de ilyen van nem cigány is?! Akinek pedig megvolt az a történelmi előnye, hogy államalkotó nemzet fiaként-lányaként született? Tehát a faji jegyek tehetnek róla? Vagy egy generációról-generációra öröklődően átléphetetlen társadalmi lépcsőfok?

9) Nem pontosak a számok, a lényeg az arányok, meg a nagyságrendek érzékeltetése. Az élősködő cigányokra (szegényekre) költötök évente 200 milliárdot. A nyugdíjrendszer kb. arányosan 300 milliárddal költ többet, mintha a mai nyugdíjas szám mellett az 1990-es eloszlásban és mértékben nyújtanátok szolgáltatást. Önkormányzati, kormányzati politikus, köztisztviselő, közalkalmazott: 500 milliárd. Korrupciós vesztesége az országnak (tényleges korrupció összege és az elmaradó bevétel (GDP) adott évre jutó összege): cca. 1 000 milliárd forint. A cigányok 500 ezren vannak. A nyugdíjasok 3 millióan. A korrupció hasznát kb. pár tízezer ember – kiemelten azon belül is pár ezer nagyon gazdag ember – szedi. A már említett politikai elit…

Hiszek abban, hogy az ember és az ország saját sorsáért elsősorban maga felel. Egy ország olyan, mint amilyen az átlag lakójának a lelke – tiszta, rendezett, stabil, kiszámítható lenne az elvárás. Egy elit pedig olyan, mint maga az ország. Motivációja, lelkiismeret jól reprezentálja az ország egészét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfelszolgak.blog.hu/api/trackback/id/tr231446823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása