HTML

Ügyfélszolgák

2 banki alakalmazott nézetei a világról, ügyfélkezelésről, világvégéről...akarom mondani világválságról

Friss topikok

Linkblog

2009.10.28. 18:56 Törcsi:Got_som'_weed?

Mi a magyar? 2.0

Címkék: cigány kádár népe kulturális válság maúnika saú

Ha az ember nyitott szemmel jár, sok nemzeti sajátosságunkat felfedezheti. Büszkeség tölt el, ha a magyar himnuszt hallod egy sporteseménykor? Helyes, ez az egészséges nemzettudat! Ugyanakkor érdekes a kérdés, szabad-e a nemzettudat mögé burkolózni? Mi fér bele az egészséges nacionalizmusba?

Hétvégén Egerben jártunk. A vár oldalában sétálva nem tudtunk egy normális fotót készíteni, mert több helyütt is homeless-ek szundítottak a padokon. Az egyik kiszúrta, hogy ott téblábolunk, és egy releváns kérdést tett fel nekünk, arra vonatkozóan, a domboldalon feljebb ki fekszik a padon. Szóba elegyedtem vele...

- Egy másik hajléktalan alszik ott - válaszoltam.

- Az jó, csak cigány ne legyen.

- Ne is! - mondtam.

- Mert én magyar ember vagyok! - mondta a csövi.

- Legyen rá büszke!

- Meg fajgyűlölő is...

Mondom: "biztos ezért ilyen sikeres ember..."

Hányingerem van. Talán a cigányok tehetnek róla, hogy csöves lett? Kicsi a valószínűsége... A magyarságtudatunkat eme apropó alapján a cigánysággal összehasonlítva tenném új megvilágításba.

Ma Magyarisztánban általánosan elterjedt a cigányellenesség. Nem mondom, hogy nincs alapja, mivel egy nehéz sorsú, hátrányos helyzetű kisebbségről van szó, ugyanakkor látható, hogy az utálat oka és az utálkozók halmaza mennyire álságos, gusztustalan.

Az utálat tipikus okai:

1) Alacsonyabb rendű kultúra. Hm, hát én sem szeretem a rajságot, Csóré Bélát... de mi a különbség Mónikához, Dzsimihez, Balázs Palihoz, a sok retardált celebhez képest? Az, hogy - bár szánalmas - de autentikus és őszintén naív és eccerű... mi megjátszuk a kultúránkat, ami igazából részben amerikai "white dust", részben pont a cigányságtól lopjuk (Győzike népszerűsége). Mint azt már kifejtettem, magyar kultúra nincs....

2) A cigányok lopnak. Nos, erről is írtam már. Cca. több száz milliárd forint évente a korrupciós vesztesége az országnak. Ezt nem a cigányok lopják ám el! Hol vannak a cigány elkövetők a politikai elitünkben, a metróépítésnél, a hídépítésnél, az autópálya-építésnél, a BKV-nál?! Persze, az összehasonlítás alapja az átlag magyar és az átlag cigány kell legyen. Hát, nagyapám kőműves volt, és hundertprozent magyar létére 4 hétvégi háznyi anyagot lopott ki a gyárból. És amennyire tudom, akkor is és ma is, aki teheti, lop a munkahelyéről. Persze ez igazságos, hiszen kizsákmányolnak a munkahelyemen... de nem perverz ez az igazságérzet? A cigány is érezheti azt, hogy azért kell lopnia, mert semmi esélyt nem kap az élettől, meg a társadalomtól... Egyik sem szép érv, de a magyar jóval több esélyt kap az élettől - mégis lopós.

3) A cigányok nem szeretnek dolgozni. Ezzel sincsenek egyedül. Megint azt tudom mondani: ha a műkörömmel felszerelt, diplomagyárban felcuccolt picsa, meg anyuci kisfia meg tudja ideologizálni, hogy havi 200 bruttóért miért túrja egész nap az orrát az irodában ("ezért a pénzért dolgozzak a multinak? ugyanmár, ezért nem csinálok semmit, örüljenek, hogy bejöttem egyátalán"), akkor a cigány ugyan ne akarjon már 80 bruttóért napi 12 órát dolgozni?! Akikkel eddig volt szerencsém együtt dolgozni, jóval szorgalmasabbak voltak, mint gádzsó társaik! Persze kicsi a minta és sok az általánosítás. Viszont pozitívan általánosítani annyival elegánsabb...

4) A cigányok élősködnek az országon. Nem szeretném elismételni a több száz milliárd forintos korrupciót. Csak annyi kikacsintást engedjetek meg, hogy felvázoljam a nem cigány társadalom összetételét:

- aktív: 4 000 000 fő

- ebből minimálbéres: 1 000 000 fő (ebből 800 000 fő adóscsaló => lásd lopás (2) pontot)

- az aktívak közül közalkalmazott: 1 000 000 fő (kicsit sok, nem? ráadásul mennyire szeretnek ők is dolgozni => lásd (3) pont)

- nyugdíjas: 3 500 000 fő! ebből öregségi korhatárt betöltötte 2 000 000 fő. A többiek lógnak - nem? A rokkantnyugdíjasok száma 600 000 fő, míg a felenépességű bezzegország Szlovákiában tizedannyi a rokkantnyugdíjas - biztos, mert annyival biztonságosabb volt a szocializmusban a nehéziparra és a bányászatra épülő szlovák iparban dolgozni...

5) A cigányok agresszívek, tolakodóak, hangoskodóak. Majd gondolj erre és nézz magadba, amikor autózol, tömegközlekedsz, vásárolsz, SZTK-ba mész... vagy gondolj erre, amikor Horvátországban, meg Bécsben magyar turistákkal találkozol. Bunkók vagytok, na.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyfelszolgak.blog.hu/api/trackback/id/tr831482168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása